Frituurvet en oud brood uít Slagenbuurt

De dierenambulance en bewoners van de Molenmeesterslag/Poldermeesterslag zijn bezorgd én boos over hoe sommige bewoners van de Slagenbuurt omgaan met hun frituurvet en oud brood.

Frituurvet

Het frituurvet dat bewoners van de Poldermeesterslag in de straatkolk gooien, komt kilometers verder in de Breevaart terecht. Daar is het een ramp voor ganzen en eenden die door de dierenambulance schoon gemaakt moeten worden. Maar wist u ook dat frituurvet in het riool thuis gooien ruim €2,80 per liter kost? De waterzuiveringsinstallatie maakt per liter frituurolie zoveel kosten om het er uit te verwijderen.
Als het niet in het riool mag en zoveel problemen oplevert als je het op straat loost, waar laat je je gebruikte frituurvet dan? Heel simpel: bewaar de fles waaruit je het haalde en doe het daarin terug. Neem het vervolgens mee terug naar de winkel en lever het daar in!

Frituur olie/vet inzamelbak bij Coop Driewegplein

 

Oud brood

Bent u nog (een nakomeling) van de generatie die de hongerwinter heeft meegemaakt? Of zegt uw geloof dat uw brood niet mag weggooien maar aan de natuur moet teruggeven? Of vindt u het zo schattig de eenden en de meeuwen blij te maken?
de beste bestemming voor oud brood is recyclen in de GFT-container!
Bewoners van de Molenmeesterslag zagen afgelopen weekend iemand die vier tassen(!) oud brood in de sloot kieperde. En dat gebeurt vaker. Meestal vissen deze bewoners het brood er niet uit, maar deze keer wel.

3 gedachten over “Frituurvet en oud brood uít Slagenbuurt”

 1. Het frituur vet komt me bekend voor. er is een gedeelte in de poldermeesterslag die het erin gooien en die zijn er in 2019 ook op aan gesproken

  Beantwoorden
 2. Het voeren van oud brood trekt ongedierte, zoal bruine ratten, aan. Lang niet alles wort nl. direct opgegeten door de vogels.

  Beantwoorden
 3. Ik denk niet dat de beoogde bewoner(s) via dit medium bereikt wordt. Waarschijnlijk dezelfde(n) aan wie de afvalkalender van Cyclus (met name de plastic/verpakking inzameldagen) niet besteed is.
  Sommige mensen leren pas als ze in hun portemonnee geraakt worden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie