Lintje voor Mimoun Talbi en Mia Drummen

Koninklijke onderscheidingTwee vrijwilligers die onder meer actief zijn in de wijk Achterwillens, hebben vandaag een koninklijke onderscheiding gekregen: Mimoun Talbi en Mia Drummen.

Mimoun Talbi is vooral actief voor jongeren in Gouda-Oost, maar hij organiseert ook in onze wijk voetbaltoernooien voor de jeugd. We hebben er wel eens over bericht in de wijkkrant. Daarnaast is hij sinds 2002 actief voor Stichting Steunpunt OOG als hulpverlener, tolk en chauffeur.

Ook Mia Drummen mag zich vanaf vandaag Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen. Mia Drummen is sinds 1976 actief voor de Room-Katholieke gemeenschap Heilige Antonius van Padua in Gouda. Ze werkt ook in de Wereldwinkel. Wij kennen wij haar vooral van de studiekring in de Bühne.

Vanwege de Corona-maatregelen kregen beiden het goede nieuws niet op een feestelijke bijeenkomst in het Huis van de Stad te horen. In plaats daarvan werden ze gebeld door burgemeester Pieter Verhoef, en tegelijkertijd belde er iemand aan met gebak, bloemen en de oorkonde als tastbaar bewijs van de Koninklijke benoeming. Hopelijk gevolgd door een feest, later dit jaar.

Vanaf deze plaats hartelijke felicitaties voor zowel Mia als Mimoun.

Plaats een reactie