Tennet huisje wordt kunstwerk

detail Tenet huisjeOplettende wijkbewoners hebben het vast al gezien: de rechthoekige blokkendoos aan de voet van de Breevaartbrug, naast de wethouder Venteweg, ondergaat een metamorfose. Het grijzige gebouw, vaak vol met graffiti, wordt door kunstenaar Ivonne van den Nieuwendijk van Atelier 9E beschilderd, en wel zo dat het gebouw bijna wegvalt in de omgeving. Vanaf sommige plekken is het net of de bomen op het gebouw doorlopen in die erachter.  Eind deze week moet het klaar zijn.

De in Reeuwijk woonachtige kunstenares vertelde dat het hier om een oliedrukhuisje van Tennet gaat, de elektriciteitstransporteur. Ze begon een paar jaar geleden met het beschilderen van een dergelijk gebouw in het Kralingse bos (de laatste foto van de diavoorstelling hieronder). Niet alleen voor het mooi, maar het is ook praktisch: de hoeveelheid graffiti nam af én is makkelijker te verwijderen.
Sindsdien heeft ze al heel wat gebouwen omgetoverd in kunstwerkjes, ook van Stedin. En laat er nou zo’n gebouwtje van Stedin aan de overkant van dit landschapje staan! Kans! Voor het gemaal bij het Gloriantplantsoen is dit trouwens ook een goed idee.

6 gedachten over “Tennet huisje wordt kunstwerk”

Plaats een reactie